top of page

Βαφτίζω....πως προετοιμάζομαι?

Έγινε ενημέρωση: 12 Οκτ 2022

Μόλις σου έγινε πρόταση να γίνεις νονός / νονά και έχεις ενθουσιαστεί. Ταυτόχρονα όμως σε πιάνει και άγχος. Τι πρέπει να οργανώσεις? Από που να αρχίσεις?

Είτε έχεις αρκετό χρόνο μπροστά σου, είτε όχι...μην πανικοβάλλεσαι!


Θα σου πρότεινα αρχικά να αγοράσεις ένα τετράδιο ή ντοσιέ, ότι σε βολεύει και να το χωρίσεις σε κατηγορίες και υποκατηγορίες. Αμέσως μετά καλό θα ήταν να μιλήσεις με τους γονείς του παιδιού για το τι έχουν σκεφτεί εκείνοι.

Πχ αν έχουν αποφασίσει να κάνουν μια θεματική βάπτιση, ωραία θα ήταν αυτά που θα αγοράσεις να δένουν όμορφα με τον υπόλοιπο στολισμό. Παρακάτω θα σου δώσω κάποια tips που αφορούν μόνο τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να οργανωθείς για τις αγορές σου.


Μέχρι εδώ ήταν απλά....Τώρα ξεκινάει η έρευνα αγοράς σου. Ο καλύτερος και πιο ξεκούραστος τρόπος είναι να ξεκινήσεις την έρευνα σου στο διαδίκτυο. Αν πάλι είσαι τύπος που θέλει να επισκεφτεί κατάστημα, να δεις τα προϊόντα από κοντά, να μιλήσεις με τον πωλητή απευθείας και να σου λύσει επιτόπου ότι απορίες έχεις, τότε αναζήτησε αρχικά στο διαδίκτυο τα κοντινότερα στην περιοχή σου καταστήματα.


Σε αυτό το σημείο θα σε συμβούλευα το εξής λοιπόν:

-μπες στην ιστοσελίδα του καταστήματος και δες τη δουλειά και τις τιμές τους. Αν σε αντιπροσωπεύουν αυτά που θα δεις πας στο επόμενο βήμα. Αυτό εδώ που σου γράφω είναι πολύ σημαντικό! Δεν χρειάζεται καν να επικοινωνήσεις με ένα κατάστημα , αν απέχει πολύ από αυτό που έχεις στο μυαλό σου, μόνο και μόνο επειδή βρίσκεται στην περιοχή σου. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να χάσετε και οι δυο πλευρές τον χρόνο σας!

-Αν σε καλύπτουν αυτά που βλέπεις στην ιστοσελίδα τους, κάλεσε τους και κλείσε μαζί τους ένα ραντεβού. Έτσι ο χρόνος αυτός θα είναι διαθέσιμος αποκλειστικά για σένα. Καλά είναι να έχεις σημειώσει στο σημειωματάριο σου τι ερωτήσεις θέλεις να κάνεις, ποια προϊόντα σε ενδιαφέρουν, τι αλλαγές μπορούν να γίνουν κλπ. Υπολόγισε για ένα τέτοιο ραντεβού γύρω στο μισάωρο.


Αν όμως είσαι ο τύπος που δεν θέλει να "τρέχει" και σου αρκεί να κάνεις τις αγορές σου από το διαδίκτυο, τότε απλά αφιέρωσε τον χρόνο σου να δεις τι σου αρέσει, κράτησε σημειώσεις και επικοινώνησε τηλεφωνικά με τα υποψήφια καταστήματα για πληροφορίες , πριν προχωρήσεις με την παραγγελία σου.


Και στις δυο όμως περιπτώσεις μην το αφήσεις μέχρι την τελευταία στιγμή. Ίσως υπάρχουν ελλείψεις σε υλικά, ίσως τα ρούχα και παπούτσια να μην υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα κλπ.


Φιλικά θα σου πω πως κανένας μας δεν λειτουργεί καλά και ικανοποιητικά όταν έχει απέναντι του έναν πελάτη αγχωμένο και πιεστικό. Οργάνωσε λοιπόν την έρευνα σου με ηρεμία και δώσε χρόνο σε σένα και στην επιχείρηση για να υπάρξει και για τους 2 ένα τέλειο αποτέλεσμα!



Τζένη



25 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page